Monday, August 11, 2008

noi doua si umbrela

in ultimul timp furam cu greu cateva ore pentru noi doua. aseara eram obosite si inciudate- mai avem 4 zile si scapam de el- asa ca am mers la plimbare. pe ploaie. cu umbrela indigo a irenei(a mea e noua si frumos colorata, numai ca se ascunde strasnic prin casa).

am spionat domni si doamne in casele lor particular-somptuase. cateodata treceam printr-o zona de liniste totala, intrerupta periodic de zgomotul unui zar ce topaia fara indoiala pe o tabla de table. ca tot veni vorba de zar, am descoperit ca in spatele tvr e un anticariat si am hotarat ca vom merge sa ne prefacem cumparatoare de obiecte total inutile atinse la vremea lor de domnite si boieri.

duminica seara parcul floreasca e inundat de nocturna. poti sa topai in voie pana in varful porumbarului colorat s-apoi sa-ti dai drumul pe tub in jos, chiar daca ai rochita sa trebuie sa te tii de ea vartos. iren sfideaza pericole in leagnul pe jumatate smuls, iar langa noi e o bancuta inclinata la 45 de grade. totul are un aer ireal si e luminat ciudat, ca si cum ai avea o viziune.

pe balconul unor oameni de bine sta agata ursuletul imens, brun si lipsit de accesorii (ati observat ca, mai nou, toti ursuletii de marimi respectabile isi tin inima in labe si au cateodata papillon?), iar noi regretam cumplit ca am plecat cu umbrela, dar fara aparat foto.

una dintre strazile linistite din jumatatea noastra de bucuresti are un pusti care arunca la fiecare 30 de secunde o artifica pe strada. in spatele lui stau parintii: mama scoate o artifica noua din pachet, tatal o aprinde, iar pustiul o arunca.

luna se scalda in lumini rosiatice si indecente, iar pe la etajul nu-stiu-care al televiziunii se vad 2 ferestre luminate din belsug, sub un banneroi care incadreaza totul stiintifico-fantastic. ma asteptam sa se iteasca antebratul si capul fals al unui android, lucrator tvr.

ce-o fi cu atatea ciudatienii in drumul nostru? voua vi se intampla la fel sau numai noi doua avem vaz, miros si auz pentru ele?

8 comments:

Anonymous said...

.foarte multe irenisme plasate in postul asta

ruki said...

uite, ne descurcam si noi cum putem..:)

Iren said...

lasa ruki, anonimii astia latra, dar nu musca :)sunt inofensivi, nu-i lasa sa-ti strice cheful. nu e ca atunci cand iti intra mascati in casa si-ti dau cu ceva in cap.

ruki said...

mascati..:)
acum imi imaginez un om cu un ciorap pe cap pasa-pasa, dand cu capul de toate tavanele noastre ciudate!
quite funny!sa nu ne pierdecm cu firea, au si ei farmecul lor! :)

mirror this! said...

acum te-am gasit abia. nu in seara asta, dar de maine... te citesc toata :)

ruki said...

ma pregatesc, ma primenesc, scap de hateri si te astept! :)

comanu said...

ati gasit anticariatul ana.
pe care eu il banuiesc inrudit cu patiseriile ana.
inauntru o sa gasiti savarine facute de insusi savarain, pateuri ciugulite de insusi foie gras si prajitura soricel dorita de un catel.

ruki said...

vorba lu' siminica, "cine are zaruuuuuuuu mareeeeeeeeeee"...

bine-au venit din concedii urzicenistii care-o ard in destinatii exotice!

yop