Tuesday, May 6, 2008

despre cum am gasit un dinte in supa de la pranz

de fiecare data cand se indragosteste, lui ruchi de-atunci i se rupe sufletul de ruchi de peste cateva luni.
stie ca va veni un moment in care isi va dori sa-si fi infipt adanc un bat in fund; cercetatorii britanici explica aceasta pornire din perspectiva antorpologica a individului care ar fi preferat sa-ti traga teapa singur.
intodeauna i-a fost usor sa treaca peste tipul-bolovan. asta apartine cazurilor disperate de barbati-copii care n-o vor langa ei, insa se pricep al dracului de bine s-o pastreze. nu se asteapta la nimic bun din partea lor, doar la random pieces of happiness and intense moments; atunci cand nu poate sa adoarma si ei ii spun povesti la telefon de oriunde ar fi, se-ntampla sa ramana surprinsa si mult timp fericita. cand incep sa se poarte ca niste nedelicati, just a little push si tipii-bolovan incep sa se rostogoleasca.
problema ei este insa tipul-plat. asta-i omul din partea caruia nu se asteapta la nimic rau. toate instinctele ei de conservare pleaca intr-o vacanta luuunga-luuuunga, incep sa invarta intre dinti paie cu umbrelute si sa se cogeamite tolaneasca pe nisip.
ruchi se indragosteste ca o imparicopitata, renunta la tot ce ii e drag pentru ca mai drag ii e de el, uita cine e si de ce, incepe sa semene cu niste oameni pentru care n-are pic de respect. toate astea pentru ca il iubeste intr-un mod inexplicabil.
si, ca si cum n-ar fi destul amarul, traieste cu impresia ca sentimentul e reciproc. tarziu incepe sa-i pice fisa ca nu-i chiar asa; el nu pare imparicopitat, nu renunta la ce ii e drag pentru ca mai draga ii e ea, nu uita cine e si de ce, nu vrea deloc sa semene cu niste oameni pentru care n-are pic de respect.
si da, n-o iubeste intr-un mod inexplicabil. n-o iubeste pe ea, nu-i iubeste nebuniile, rasetele, bataile cu perne, neseriozitatea, neplanificarile, alimentatia nesanatoasa, hainele aiurea, lenea si scrisul, cititul si baia de o ora.
baietii ar trebui sa se indragosteasca de o atitudine, nu de o gramada de oase care urla "anorexieeeeeeeeeeee!", de fuste scurte pe funduri fructifere, de sani si sanisori. vreau sa aud un tip spunand: m-am indragostit de cum e ea, nu m-am indragostit de cum arata ea.
pe langa picioare lungi, bine e sa ai si o atitudine de Maica Teresa. adica il iubesti, intelege-i problemele. problemele tale nu exista si asta dintr-un motiv foarte intemeiat: problemele lui.
acestea fiind scrise, incep sa inteleg cum a ajuns dintele in supa de la pranz; puteam macar sa nu cer supa de ziua mea!

2 comments:

squirell monkey said...

Am trecut si eu prin asa ceva. Din pacate a trebuit sa devin mai precaut...
Imi place cum scri... Felicitari!

ruki said...

multumesc!
primul comentariu de incurajare de la un necunoscut!
trebuie sa-ti fac o bere...virtuala!

yop