Thursday, April 17, 2008

un ipohondru se legana

ipohondru este un domn care sufera neincetat din pricina unor boli extrem de amuzante.

ipohondul e un domn foarte delicat. il sperie orice, dar orice: un firicel de praf ce s-a aciuat sfidator in zona organelor genitale, toate glandele din corp care secreta hormoni, o fierbintela cat de mica, o tuse domnisoreasca de primavara, poate si valurelele de pe unghiile iubitei.

ipohondira nu e o sminteala, e un lucru serios care se transmite din generatie in generatie, cateodata impune masuri disperate(urino-terapie gen) si afecteaza grav mersul unei realtii, de exemplu.

o sa spuneti: da, dar ipohondria nu e sexi. asa-i, dar e al dracului de induiosatoare. stiu femei a caror vocatie e cea de sore medicale pe front, chiar daca nu stiu sa articuleze chestia asta. cum e penurie de razboaie, ultima speranta ramane barbatul-cu-trusa-de-medicamente-dupa-el.

ipohondrii nu sunt niste papa-lapte. sunt niste curajosi. ei infrunta in fiecare zi lumea plina de amenintari microscopice si trupul lor care insista cu orice pret sa-i omoare, jurand neatarnare demonului boala.

exista acest domn (comme corin disait) pe care-l iubesc, asta chiar daca in fiecare zi vine acasa cu o boala noua, asa cum ar cumpara paine proaspata. acum o saptamana s-a decis sa trateze o asa-zisa boala de piele. sigur, si-a facut si analize (ce dracu, discutam despre profesionisti aici, liga I, divizia A a paranoicilor), numa' ca n-a asteptat rezultatele- hop in farmacie, cumparat unguent. si s-a dat cu el temeinic si exhaustiv.
cand, deodata, furtuna se dezlantui! a facut o mica alergie
9 dermatologul i-a zis probabil "poti sa folosesti crema asta, te va vindeca de boala de piele inchipuita, dar iti va provoca o alergie").
acum sa nu va apucati sa-i plangeti de mila, ca nu sufera tare...nu,nu,nu! chiar deloc! mi-a comunicat ca e ca atunci cand l-a intepat o albina. cum adica? pai acolo inteapa albinele mai nou? ce se intampla cu societatea? incotro ne indreptam?

ceea ce nu stiu ipohondrii si-mi face mare placere sa-i informez, e ca s-a infiintat Asociatia Anti-Ipohondrie, cu sediul in buric si capital social baban, pe care o prezidez cu mandrie. AAI va amenda din acest moment orice comportament deviat de genul- stranut, sa iau 2750 de pastile ACUM. avem o singura pedeapsa in program, insa jur ca nu mai e nevoie de nimic altceva.

No comments:

yop