Wednesday, October 8, 2008

coaste de clestar

i n c e p u t

era odata, mai demult, un monstru care locuia intr-un trabant. era o casa perfecta, pana cand au inceput sa dispara piesele de schimb de pe piata, asa ca monstrul a fost nevoit sa se gandeasca la alternative ieftine, durabile si bune. astfel, a apelat la agentia spatiala si temporala a cainilor cu merdenele in masele, total imobiliari si in costum de astronaut. acestia i-au spus asa:
-dom'le nea fanica, ce casa vrei? una in care sa stai incovrigat in spatiu, cum era trabantul asta, dar proiectat astral, orbital si oriental in filosofie spre N?
si monstrul a zis:
-nu dom'nle, vreau doar o casa unde sa le fie coastelor astora cald -si a aratat spre minunatiile de coaste de clestar care frematau sub piele si glasuiau:"caldura, caldura, vrem sa bem caldura!". echipa de super-imobiliari cu merdenele in masele a calculat, a scazut, a adunat, a complicat, apoi iar a scazut si a adunat, pana la 0; seful lor, un caine de isprava pe nume puiucu, care-o tinuse in tinerete pe staraleta laica, cu care asculta carusso pe inelul lui saturn, de aici si obiceiul logodnei cu inel, a spus:
-domn'le, nu exista-asa ceva, ce vrei dumneata. vrei o casa cu frig la coaste? noi iti dam! ia reevalueaza-ti dorintele si obiceiurile ! ian d-aici o scobitoare, ca scobitul in masele scoate orice urma de merdenele si te ajuta la concentrare si flotari.
nemultumit, monstrul a plescait din buzele care n-atinsesra niciodata o merdenea, pentru ca nu existau merdnele in cartile de retete ale monstrilori, si-a luat coastele cu mana, le-a facut gramajoara, a legat o fundita si s-a pierdut aproape in zare, mai precis inapoi la trabantul sau.
cine umbla mult si bine prim padurile din jurul bucurestiului, poate vedea silueta unui trabant rapciugos, lipsit de piese de schimb, iar pe bancheta din spate va gasi numai praful si pulberea de monstru, plus grmajoara de coaste de clestar. ci orice casa sau masina veche, d-aia exista si n-a fost inca demolata sau ridicata, ca sa tina in ea ramasite de monstru dat cu diclofenac gel.

s f a r s i t*


*gasit nisa: de facut afaceri cu merdenele pentru monstri.

11 comments:

Diana Adela Martin said...

vezi sa fie niste merdenele mari. MARI DE TOT!

ruki said...

zici monstru, zici mare! o prejudecata...

mo said...

Ce se spune de obicei cu ocazia zilelor stelare? :)
Happy stardust?!

ruki said...

sa fie primit, mo!:)

pana acum shitty day on mars for rukki:
baut cafea cu probleme si cu CEO,comis ploaie acida de replici cu senior Valy, lasat impresia ca ma uit la telenovele si am plans la titanic.

daca asta inseamna sa fii una cu cosmosul, eu imi bag picioarele in stil pamantean in toata afacerea!

comanu said...

de la coaste la coate de clestar e doar o diferenta de lingurita de argint.

ruki said...

pe care o umple baba-ruki de doftorii, unele care sa vindece si oase, si zgarieturi.
sa nu va mire daca vi se intaresc oase sanatoase tun, sau vi se inchid ranile inexistente de prin coate.

comanu said...

nu ne mai mira nimic.

mo said...

nuuuuu, banuiesc ca asta inseamna sa fii una cu piaru'.
impresiile telenovelistice sunt bune, atata timp cat le poti folosi in avantajul tau - cum lasa impresionatul garda jos, pac! una la coastele de clestar ;)

ruki popa said...

iren, monica face misto de coastele tale. zau! :))

update: 19.10, still a shitty day!

Diana Adela Martin said...

pai monstri trebuie sa fie mari daca vor sa aiba succes in cartile d epovesti. e vorba aici de o teorie darwiniana a supravietuirii in literatura pt copii, te rog...
[nu te face ca nu stiii!!!

ruki popa said...

bai, stiu eu precis de monstri mici. trebuie sa ma cunosti, am succes si in cartile de povesti, si in viata reala.

yop