Thursday, November 13, 2008

ger, dragul meu etienne, ger mare

cele mai frumoase coincidente vin din carti. se poate intampla, bunaoara, sa pui de-o parte cartea lui etiene despre cucerirea polului nord tocmai in prima zi racoroasa de toamna.
adica sa iesi de la metrou si sa te lasi brumarita cu o placere extraordinara, asta pentru ca ai citit cateva zeci de pagini despre inghetul suprem.

mie imi place de etienne pentru ca are o sriitura foarte onesta. scrie exact asa cum traieste, nu invers. imi venea si mie sa plag de plansul lui, in noaptea in care s-a pornit walkman-ul sub cei 2 saci de dormit si si-a adus aminte de oameni, cantece, petreceri si s-a blestemat pentru alegerea lui- izolarea totala, supravietuirea cu orice pret si lupta cu el. imi place ca nu e scriitor, nu stapaneste matafora, nici nu mizeaza pe absurd. povesteste banal despre lucruri minunate, nu povesteste minunat despre lucruri banale.

a inceput lupta. eu nu vreau sa uit de mine, de ce sunt eu si cum traiesc. ma indepartez de oamenii care imi fac rau, o sa incep sa-i caut pe cei care imi fac bine. blogul asta e parolat si singura vietate care mai ajunge la el sunt eu.

liniste, de cand imi doream un strop de liniste. ruchi, sunt tare mandra de tine! in sfarsit, te-ai inteleptit.

2 comments:

Another BloG online said...

"eu nu vreau sa uit de mine, de ce sunt eu si cum traiesc. ma indepartez de oamenii care imi fac rau, o sa incep sa-i caut pe cei care imi fac bine"
TE ROG sa nu uiti ca ti-ai spus asta si ca te-ai hotarat sa faci asa! ti-o spune cineva care candva si-a promis aceleasi lucruri dar care nu a reusit sa isi respecte promisiunea.
Odata m-a lovit o concluzie: Dumnezeule, cat de mult rau un om poate sa ii faca altuia! Nimeni si nimic, nici tenebrele nici naiba nu poate sa faca mai mult rau, altui om, decat un om. E cumplit, e trist, e adevarat.
Asa ca te rog, sa nu uiti ce ti-ai spus acum si sa faci intocmai!

ruki said...

>:D<
promit!

yop