Monday, November 17, 2008

bilutele megatactile, corason maldida si tezaurul folcloric

bilutele megatactile miros a ylang-ylang si se scutura precum crizantemele(m-a nenorocit iren, ce inceput uratel!). totusi, mai ramane cate ceva si pentru poporul sudamerican.

numele ei era pe buzele tuturor, desi provoca o pronuntie trista. se numea: porumela. porumela nu avea cearcane, avea in schimb un par de culoarea perelor coapte. si mirosea la fel. porumela era ceea ce s-ar putea numi nevrotica. din cauza educatiei la manastirea din sat, porumela statea pe prispa si batea la tobe; de aceea, lumea o considera cam nebuna; singura tobosara necasatorita din emisfera sudamericana, ea era. sa vedeti ce bucurie a fost pe capul ei atunci cand o masina de mare viteza, purtata de nu-stiu-ce intentii pe ulitele colbuite ale satului, a lasat sa scape o bucata de ambalaj cu bule. porumela o ridica, sufla puternic sa alunge stratul de praf si incepu sa poc-pocneasca. intai fu sperioasa si timida, apoi impusca minimalist tot satul. si, pe masura ce pocnea, chipul alesului ei in bulele pocnite aparea: un tanar ferches, in camesa rosie, semanand din profil cu furdui iancul, se tinea tantos cu mantia pe umerii goi, ca doar eram in sud america (n.b.: pentru cei care nu stiu, sudamericanii focosi asa procedeaza: isi smulg cu pasiune umerii camasii). curand, toti isi dadura seama ca porumela procura numai vasela si lucruri casante de la oras: daca avea noroc, le primea invelite in strat dublu de fericire. iar rochia de mireasa si-o omanda anticipat tocmai de la paris, desi am auzit cu totii ca furdui iancul e deja insurat si traieste in romania, prin urmare are umerii acoperiti. dar, cum pe indragostiti nu-i intereseaza logica, faptele clare si adevarul istoric, porumela se hotari sa lupte pentru furdui iancul si sa devina a doua sa sotie. ea poftea la turcirea cuplului si dragoste multilateral dezvoltata.
norocul nu tinu cu ea, furdui iancul nu abandona credinta, familia si emisiunile folclorice cu tezaurul lor binecunoscut. atunci, porumela isi ingramadi tot avutul ei intr-un scrin, se urca in tren si hotari sa participe si ea la emisunile folclorice, unde il putea intalni pe f.i.

o putem observa si acum in platou. de obicei se asaza la o masa in dreapta. are tenul mai bronzat, ca dupa un lung sejur la nudisti si este intotdeauna murdara de ruj pe incisivul din stanga. privirile ei sunt atintite aupra umerilor nedezgoliti ai iubitului. cearcane n-are nici acum, insa toata lumea vorbeste despre obiceiul ei necurat: freaca intr-una o pereche de bilute megatactile, ieftine, chinezesti, un brav exercitiu de meditatie si pace sufleteasca, singura ei placere dupa interzicerea la nivel mondial a ambalajelor cu bule.

No comments:

yop