Monday, December 29, 2008

bucata de cadou

uite o bucatica din cadoul meu pentru anca. am ales-o pe cea mai mai parfumata si mai gustoasa.


Cine o mai stie pe tanti Gigela? Biata de ea, se lupta cu dormezele butucanoase ale satului si cu coca unor cozonaci minunati. De-acolo a facut rost de reteta Ancuta, mijlocia.


In anul acela ramasesera numai ele doua, ursoaica mare era deja la casa ei. Fetele au pus mana pe lighenoiul proaspat cumparat, albastru pare-mi-se, si s-au apucat de framantat. A mica tinea incordata de vas, in timp ce vanjoasa cealalta se batea cu rotocoalele de faina si ou. Impartitul de pumni in stanga si dreapta aluatului, pe un zaduf din cele mai mari, lucru stiut ca la caldura se umfla coca-n piept, a determinat-o pe super-eroina noastra sa se cam lepede de haine. La inceput vesta, apoi puloverul, pana a ramas in sutien. Uite-asa se facea treaba la Bascov pe timpuri si ajungeau fetele sa se marite bine-mersi.


Cat isi trageau cozonacistele sufletul, impletiturile cresteau pana peste dulap, iar cu o pana muiata in galbenus de ou, se spoiau cele trebaluite si apoi se aplica, eventual, un motiv sarbatoresc, direct cu degetul aratator.

Ce vremuri!

3 comments:

sayadinna said...

draga ruki,la multi ani,fericiti,frumosi si plini de lapte pentru bar:))
sa ai in acest an idei frumoase,posturi excelente si parte de multe pisici mici,blanoase,negre si iubarete..kisses:))

ruki said...

>:D<
multumesc mult de tot pentru urarile sarbatoresti. ma gandesc sa ti le intorc, dat fiind faptul ca laptele si pisicile negre sunt oricand binevenite!
sa-ti fie bine de tot la anul, draga mea!

sayadinna said...

:))

yop