Sunday, July 20, 2008

zapada aiurea din cuptor si paianjenul pofticios...

aseara m-am apucat de ritualul meu impaciuitor si meditativ, coptul de prajiturele. speram ca mirosul de bezea rumenita in cuptor antic si de demult sa spele tensiunile din casa si cam asa s-a si inamplat. dar sa nu anticipam!
coca cea mai prietenoasa din lume e aceea care n-are nevoie de faina ca sa se simta completa, lucru ce te-a afectat direct de cand erai mica, dat fiind faptul ca linsul blidelor fainoase provoaca dueri de stomac. dupa ce bati albusurile profesionist, de sta taica telul voinicel in dansele, urmeza ploaia de cocos. daca esti cu mintea in alte parti si cu sprancenele ridicate a ganduri negre, uiti ce pui si cum pui si exagerezi cu vreo 50 de grame. pana sa te dezmeticesti, ai in fata ta o cratita de zapada proaspat ninsa, dintr-aceea din care nu poti face bulgari nicium. incerci sa faci guguloaie, de parca te-ar astepta dupa usa colega de joaca cu manusile in maini. treaba merge si nu prea si tu te gandesti ca, daca erai in curtea scolii la marea zapadeala cu colegii, ti-o luai de numa-numa!
lucrurile bune ies pana la urma, asa ca acum mananci biscuiti buni-buni cu iren, razi si faci planuri. gata, am pus stapanire pe casa noastra, ca dupa un divort lung si ineplicabil de tarsait.

in celalalt colt al casei, fara nici o legatura, paianjenul cel far' de nume, posesor al celor mai membre de fotomodel, executa un rumos giumbusluc: isi baga adent si pe rand picioroaiele in gura, ca si cum s-ar linge pe degete. "pofticios mai esti!" zic eu , urmarindu-l interesata de sub dus.


(a se intelege ca scriu gresit acest post doar pentru a-i face in ciuda irenei)

7 comments:

Iren said...

stiu ce sa-ti fac cadou de craciun: un corector sexi!
pe de alta parte, prajiturile ca prajiturile, dar coeficientul meu ridicat de inteligenta emotionala a avut si el un rol destul de important in incheierea epopeei supararii noastre inutile!

ruki said...

1.primesc
2.accept

Anonymous said...

data viitoare vrand nevrand te prind la-ncurcatura cu bulgari. dau peste tine din intamplare si tare ma mai bucur :)
ana

comanu said...

traiasca prietenia intre popoarele cu adresa comuna.

ruki said...

ana, hai! nuca de cocos e in nestire prin alimentare.

comanu, traiasca prietenii poparelor prietene cu adresa comuna!
cred ca trebuie sa ne faci un promo din ala shukar fiindca tare ne mai distram cu mingea pe hol!

comanu said...

minge pe hol.
:((((((((
vreau si eu

ruki said...

esti invitat de onoare al campionatului intern!
numa' ca atacantul si portarul si fundasul concomitent iren e in recuperari momentan. cica are degetele mici sensibile, iar eu sutez puternic si spectaculos cu stangul.
anuntam cand se redeschide sezonul.

yop