Thursday, July 10, 2008

motive de bucurie, motive de ingrijorare

citind ziarul ring in drum spre agentie ai revelatii peste revelatii. iti dai seama cat de norocos esti in buricul tau, dar si cat de fara rost iti e existenta.
de exemplu, nu poti decat sa multumesti celui-de-sus ca iti plac barbatii. asa cum se nimeresc ei a fi, exemplare mai mult sau mai putin reusite. ii vine sa-i pupi pe toti si sa-i mai iubesti o tura cand afli din ultima pagina a numitului ziar ca exista oameni care se indragostesc de obiecte si, asta nu-i tot, mai si transpun arhicunoscuta obsesie pentru celebrtiati in iubirea lor(a se vedea cazul domnisoarei care vrea sa se casatoreasca cu acte in regula cu zidul berlinului, gandindu-se probabil ca oficializarea legaturii va salva onoarea unui eventual zid din flori). poi daca m-as indragosti de un neinsufletit, sigur ar fi vorba de un balansoar. cu un balansoar poti avea o casnicie perfecta, bazata pe respect reciproc. exact ca-n viata, dupa un timp ti-ar cam amorti fundul de atata lipsa de activitate, iar miscarea inainte-inapoi ti-ar provoca greata.

pe de alta parte, stirea ca un adolescent este atat de pasionat de ceva si stie de la o varsta foarte frageda exact ce vrea sa faca atunci cand va fi mare m-a lovit in moalele capului. un om ca mine, fara nici un fel de plan, un drifter afurisit care in 23 de ani s-a prins doar ca e fericit cand iubeste si e liber sa aiureze, sigur ca se simte prost atunci citeste despre un zombi-wannabe care a reusit deja sa-si tatueze partea de sus a corpului cu organe in descompunere. adica pustanul ala mai are doar de tatuat doua picioare, de innegrit doi ochi, de sfartecat un nas si o ureche si-si indeplineste visul din copilarie. tu, ruchi, ce-ai de gand sa faci cu viata ta?

ceva mai tarziu, spre orele pranzului, ajunge la mine un filmulet cu concursul americanilor cu puta cea mai mica. una calda, un rece, zic! deci e bine ca nu sufar de boala-indragostelii-de obiecte, e rau ca n-am nici un scop in viata si iar e bine ca n-am cea mai puta mica din univers. 2 la 1, asa ca merry little mean pig again!

No comments:

yop