Thursday, March 12, 2009

tot nu dau doi bani

mi s-a intamplat ceva extrem de interesant. m-am dus la un concert, am scris ce-am simtit eu acolo-mesajul trupei vs. starea civila a unuia dintre baieti- apoi am generalizat, gandindu-ma la ale mele. e adevarat, in treacat mi-am exprimat si parerea despre sotia acestui domn. eu am prejudecati si pentru mine o blonda in fusta scurta de blugi e o blonda in fusta scurta de blugi. s-a intamplat ca m-am trezit cu replica "artistului" direct la mine pe blog, ca sa nu mai vorbesc de o fana care imi bate obrazul cu incapatanare, ca cica "m-am gafat".

ideea e urmatoarea: cand mi-am dat eu seama cum e cu satul global si am constientizat ca nu mai sunt o vaca in cireada, ci o albina intr-un roi, m-am gandit, ca tot omul, ca am dreptul sa adaug pe net continut despre ce vrea muschiul meu. asa ca m-am pus pe treaba: am calomniat mame, surori, frati, necunoscuti, colegi, sefi, prieteni, bloggeri, bloggerite, iubiti, iubitii iubitilor si tot asa.

refuz sa scriu ca si cum as fi constienta ca sute de necunoscuti afla despre mine lucruri pe care ar fi trebuit sa le tin pitite in pumn, ca pe gazele copilariei. asta a fost intelegerea mea cu mine, ca o sa fiu sincera pana la capat. nu e un blog de printesa, nici de intelectuala, nici de artista, nici de jurnalist, nici de scriitoare, e blogul unei fete careia i se intampla lucruri total nespectaculoase, dar despre care va avea intotdeauna o parere.

intorcandu-ma la afacerea cu pricina, am ras o zi intrega de situatia suprarealista in care m-am varat. ultimul lucru la care ma asteptam era o descriere a calitatilor sotiei acelui domn, pentru ca pe mine nu ma intereseaza nici macar domnul, cu atat mai putin sotia lui. am povestit si eu ce mi-a trecut prin cap intr-o seara, pe blogul meu unde EU sunt buricul pamantului, unde am pretentia ca cele 200 si ceva de textulete sunt numai si numai despre mine, narcisista de ruki. sa apari aici si sa-mi explici situatia ta familiala mi se pare de domeniul dan diaconescu.

iertare ca nu ma pot implica mai mult si va rog, daca va deranjeaza lactobarul, nu-l mai cititi.

11 comments:

comanu said...

nu va suparati, aici e strada sapientii nr 11?

ruki said...

nu ma supar, va e sete?

Anonymous said...

ruki, eu cred ca ar trebui sa te faci "vendedora de palabras". :) pe vremea cand mergeam la cervantes, am lucrat intr-o seara pe un text de isabel allende, si mi-a placut ideea, mi-a ramas in cap, era despre o femeie care vindea cuvinte :). Uite o mostra din text, am gasit pe net: "Vendía a precios justos. Por cinco centavos entregaba versos de memoria, por siete mejoraba la calidad de los sueños, por nueve escribía cartas de enamorados, por doce inventaba insultos para enemigos irreconciliables." Mi-a placut mai ales chestia asta: "pentru 12 centime inventa insulte pentru dusmani ireconciliabili." :)))
de altfel cred si dra "ea" sau "anca" (sau amandoua) asta a sugerat la un moment dat, daca am retinut bine: sa ne vindem ideile ieftine. :)

ruki said...

sa ne vindem ideile ieftine sau ieftin? asa se pune problema :))

Anonymous said...

hai ca m-ai bagat in ceatza. :) io una le dadeam si pe gratis, da' daca pot sa le vand, de ce nu?, ca si pisicile mele trebuie sa manance si trebuie sa investesc continuu in educatia lor. :)))
p.s. am facut nesabuinta sa intru pe blogu' fetii si am aflat de acolo ca nu-i plac, printre altele, pisicile si teatrul!!!!!, dupa care mi s-au inmuiat genunchii si am iesit si nu-mi mai amintesc nimic :))) ...

ruki said...

cand il ai pe coelho, ce-ti mai trebuie pisici si teatru?
ah, mi-ai dat o idee minunata: teatru pentru pisici!

Anonymous said...

Zi-le, Ruki!
O singura nelamurire am si eu, dar nu-i atat de mare incat sa necesite musai si-un raspuns: eaanca e nevasta sau cum?
In orice caz, oamenii care-si apropriaza tam-nesam criticile altora asa de mult incat se simt pe data nevoiti sa le demonteze nu-s deloc amuzanti.
De parca daca trece unu' pe langa tine pe strada si te face urata te-apuci sa-i arati nurii ca sa-l faci sa se razgandeasca.
Hai, bre, oameni buni, why so serious?

ruki said...

:) ar fi ceva neasteptat si excelent!

Anonymous said...

Nu, Anca nu e nevasta... but this is soooo funny!!! sa vad cum se agita toata lumea...

tromeu said...

fii bărbată, ruka!

ruki said...

cand am fost eu altfel decat foarte,foarte barbata?
dar gata cu asta, ca-mi spariu pretendentii...

yop