Tuesday, February 3, 2009

asa batranel vreau sa fiu si eu!

aseara asteptam cuminte sa se puna verde si sa traversez. pe partea cealata e intotdeauna mai bine- masinile se opresc din timp, cu vreo 10 secunde inainte ca banda opusa sa reactioneze. atunci, pietonii curajosi scurteaza din drum si se posteaza in mijlocul strazii, ca un sir de crocodili aliniati milimetric.

de data asta s-a intamplat altfel: din sirul de crocodili si-a facut loc un batranel iute tare si scund foc. din doi pasi uriasi a fost langa noi, cuminteii de pe partea cealalta. frumos a fost ca, in timp ce topaia neregulamentar pe trecerea de pietoni, s-a intors spre un sofer perplex si a facut acel gest de care ne temeam cu totii: a scos limba cu obraznicie, in timp ce isi flutura manuta lui de om scund, cu degetul mare lipit de nas.

s-a facut verde si am traversat cot la cot cu doi domni, apoi ne-am imprastiat care incotro, insa zambetul nu ni se stersese inca de pe fata. asa de tare mi-a placut de mascarici, ca am jurat sa-mi iau si eu nasul de clovn la purtare, macar lunea. pazea!

5 comments:

dragos said...

da frumos

sa intalnim cat mai multi batranei asa

Anonymous said...

soferul conducea o masina de inghetata si batranelul tocmai fusese operat de amigdale, asa ca totul se explica prin prisma cupelor.

ruki popa said...

si mirarea soferului cum o explici? hai sa fim seriosi, doar n-o fi fost primul om fara amigdale care se stramba a "sac-sac"!

Anonymous said...

nu era mirare, era o grimasa fiindca bagase de seama ca i se terminase freonul lazii frigorifice din cauza unei scurgeri de antigel.

ruki said...

antigelul se topeste ca inghetata degraba prelingatoare pe tricouri?

yop